По принцип не съм голям фен на месенето,с цялото това безкрайно чакане докато тестото втаса,премесване ,пак втасване и така още няколко пъти.
Ноо напоследък експериментирам с рецепти за различни тестени изделия ,сладки и солени, за които не се налага да се чака и се оказа доста приятно занимание.
Изумително е какво може да се сътвори с малко брашно и яйца ,а сам да замесиш тесто ,което после да изпечеш … вкусотия!
Ако и вие искате да изпечете нещо ,но дори самата мисъл за месене и продължително чакане,докато втаса тестото,ви изморяват то сте попаднали на правилната рецепта.
Необходими продукти:
- 500 гр тиквички
- 500 гр брашно
- 200 гр масло
- 1 с.л сол
- 1 с.л захар
- 3 яйца
- 1 ч.л бакпулвер
Начин на приготвяне
Тиквичките се настъргват на едро ренде ,посоляват се и се оставят настрана за кратко докато се отцеди водата от тях.
Брашното се пресява заедно с бакпулвера,солта и захарта .
Маслото се разтопява в микровълнова печка или на водна баня и се разбива с яйцата.
От брашното се прави кладенче ,в което се слага сместа с маслото и яйцата .
Настърганите тиквички се изцеждат с кърпа,тензух или с ръце и се добавят към маслото и яйцата.
Омесва се тесто ,което няма нужда да втасва и може веднага да се пъхне във фурната.
Хляба се пече в загрята фурна на 180 градуса до ,, суха клечка” т.е. с клечка се проверява дали хляба е изпечен и отвътре,клечката трябва да е суха.
Няма коментари:
Публикуване на коментар