сряда, 9 август 2017 г.

Хляб с тиквички

По принцип не съм голям фен на месенето,с цялото това безкрайно чакане докато тестото втаса,премесване ,пак втасване и така още няколко пъти.
Ноо напоследък експериментирам с рецепти за различни тестени изделия ,сладки и солени, за които не се налага да се чака и се оказа доста приятно занимание.
Изумително  е какво може да се сътвори с малко брашно и яйца ,а сам да замесиш тесто ,което после да изпечеш   …  вкусотия!
Ако и вие искате да изпечете нещо ,но дори самата мисъл за месене и продължително чакане,докато втаса тестото,ви изморяват то сте попаднали на правилната рецепта.


Необходими продукти:
  • 500 гр тиквички
  • 500 гр брашно
  • 200 гр масло
  • 1 с.л сол
  • 1 с.л захар
  • 3 яйца
  • 1 ч.л бакпулвер

Начин на приготвяне


Тиквичките се настъргват на едро ренде ,посоляват се и се оставят настрана за кратко докато се отцеди водата от тях.

Брашното се пресява заедно с бакпулвера,солта и захарта .

Маслото се разтопява в микровълнова печка или на водна баня и се разбива с яйцата.

От брашното се прави кладенче ,в което се слага сместа с маслото и яйцата .

Настърганите тиквички се изцеждат с кърпа,тензух или с ръце и се добавят към маслото и яйцата.

Омесва се тесто ,което няма нужда да втасва и може веднага да се пъхне във фурната.

Хляба се пече в  загрята фурна на 180 градуса до ,, суха клечка” т.е. с клечка се проверява дали хляба е изпечен и отвътре,клечката трябва да е суха.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Пица с картофи

Едва ли има човек,който да не обича пица,а колкото до мен- аз обожавам да ям и да приготвям пица. Няма нищо по-лесно и вкусно от това про...