Нарът е изключително полезен плод,а сладко киселият му вкус добре пасва на всякакви салати.
Оцетът с плодов вкус е чудесен начин да придадете на салатата си този типичен вкус ,както и винаги да го имате под ръка. Наситения цвят на нара придава червеникав цвят на оцета ,което го прави също така интересен и нетипичен подарък.
Необходими продукти:
- 450 мл бял оцет
- 1 с.л мед
- ½ нар
Начин на приготвяне:
*Семките на нара се се почистват и се измиват под течаща вода.
*В касерола се слагат всички съставки и се оставя да заври.
*Още топъл ,оцета се налива в шише,предварително темперирано.
*Оцетът престоява така 3-4 дни,след което семките се отстраняват и е готов за консумация.
Няма коментари:
Публикуване на коментар