неделя, 3 декември 2017 г.

Плодов оцет с нар

Нарът е изключително полезен плод,а сладко киселият му вкус добре пасва на всякакви салати.
Оцетът с плодов вкус е чудесен начин да придадете на салатата си този типичен вкус ,както и винаги да го имате под ръка. Наситения цвят на нара придава червеникав цвят на оцета ,което го прави също така интересен и нетипичен подарък.

Необходими продукти:
  • 450 мл бял оцет
  • 1 с.л мед
  • ½ нар

Начин на приготвяне:

*Семките на нара се се почистват и се измиват под течаща вода.

*В касерола се слагат всички съставки и се оставя да заври.

*Още топъл ,оцета се налива в шише,предварително темперирано.

*Оцетът престоява така 3-4 дни,след което семките се отстраняват и е готов за консумация.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Пица с картофи

Едва ли има човек,който да не обича пица,а колкото до мен- аз обожавам да ям и да приготвям пица. Няма нищо по-лесно и вкусно от това про...