Във Велико Търново има заведение, което предлага най-вкусната бисквитена торта,поднесена на топки .
Този десерт в компанията на ароматното кафе,което сервират с пръчица канела вместо лъжичка и атмосферата на един от най-красивите български градове е просто несравнимо.
Винаги когато съм в града не пропускам да се поглезя в Щастливеца ,а когато съм далеч си я приготвям в къщи.
Необходими продукти:
- 400 гр обикновени бисквити
- 4 с.л от пакетче ванилов пудинг с варене
- 100 гр захар
- 400 мл прясно мляко
- 3 с.л масло
- 2 жълтъка
- 500 гр маскарпоне
- 100 гр заквасена сметана
- 3-4 с.л пудра захар
- прясно мляко за бисквитите
- смлени бадеми или друг вид ядки за поръсване.
Начин на приготвяне:
*В касерола се кипва прясното мляко със захарта.
*Жълтъците се разбиват заедно с пудинга и се прибавят бавно към млякото като се разбърква докато крема се сгъсти.
*Отмества се от котлона ,добавя се маслото и се разбърква често докато се охлади.
*Маскарпонето ,заквасената сметана и пудрата захар се смесват и се добавя на части към ваниловия крем.
*В тавичка се редуват бисквити ,потопени за кратко в прясно мляко, и ванилов крем докато свършат. Най отгоре се разпределя повече крем и се поръсва със смлени бадеми.
*С лъжица за сладолед ,предварително потопена във вода,се загребва от тортата по дължина ,за да се получат хубави топки.
По желание може да сервирате тортата със сладко или пресни плодове.
Хубава рецепта, която ще пробвам в скоро време. В продуктите няма масло обаче, а при приготвянето пише да се добави...Какво е количеството му?
ОтговорИзтриванеКоличесвото е 3 с.л.
ИзтриванеИзвинявам се за пропуска и вече е редактирано ☺
Ще се радвам на отзиви след като изпробвате рецептата ☺
Непременно и благодаря!
ИзтриванеЗдравейте! Какви бисквити е най-подходящо да са използва
ОтговорИзтриване