вторник, 6 юни 2017 г.

Супа от зелени домати с фиде/Green Tomato Soup with Vermicelles

Обожавам домати и през лятото те често присъстват в менюто ми.
Затова когато преди няколко дни видях на зеленчуковия щанд прекрасните зелени домати просто ги грабнах без изобщо да имам идея какво точно ще правя с тях.
Така доматите постояха ден- два на кухненската маса и търпеливо си чакаха реда,докато някои от тях не взеха да почервеняват .
Първоначалната ми идея беше за студена супа,но студеното и дъждовно време ме подтикна да я приготвя по този начин.



Необходими продукти:
  • 600 гр зелени домати
  • 1 връзка магданоз
  • 1 стрък пресен чесън
  • 2 стръка пресен лук
  • 200 мл прясно мляко
  • 200 мл вода
  • ¼ чаша тънко фиде
  • 1 с.л зехтин
  • сол на вкус
  • щипка бял пипер

Начин на приготвяне:

*Доматите се почистват,измиват и нарязват на кубчета.

*Зеленият лук и чесън и магданоза също се измиват добре и се режат на ситно.

*Доматите,зелените съставки ,прясното мляко и водата се пасират или се блендират.

*Към всичко се добавят няколко капки зехтин и се слага в тенджерка и се оставя да поври на тих огън за 15-20 минути.

*Добавят се солта ,белия пипер и фидето и се оставя на котлона за още 3-4 минути колкото да се свари фидето.

Супата може да поднесете с течна сметана. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Пица с картофи

Едва ли има човек,който да не обича пица,а колкото до мен- аз обожавам да ям и да приготвям пица. Няма нищо по-лесно и вкусно от това про...