Обожавам домати и през лятото те често присъстват в менюто ми.
Затова когато преди няколко дни видях на зеленчуковия щанд прекрасните зелени домати просто ги грабнах без изобщо да имам идея какво точно ще правя с тях.
Така доматите постояха ден- два на кухненската маса и търпеливо си чакаха реда,докато някои от тях не взеха да почервеняват .
Първоначалната ми идея беше за студена супа,но студеното и дъждовно време ме подтикна да я приготвя по този начин.
Необходими продукти:
- 600 гр зелени домати
- 1 връзка магданоз
- 1 стрък пресен чесън
- 2 стръка пресен лук
- 200 мл прясно мляко
- 200 мл вода
- ¼ чаша тънко фиде
- 1 с.л зехтин
- сол на вкус
- щипка бял пипер
Начин на приготвяне:
*Доматите се почистват,измиват и нарязват на кубчета.
*Зеленият лук и чесън и магданоза също се измиват добре и се режат на ситно.
*Доматите,зелените съставки ,прясното мляко и водата се пасират или се блендират.
*Към всичко се добавят няколко капки зехтин и се слага в тенджерка и се оставя да поври на тих огън за 15-20 минути.
*Добавят се солта ,белия пипер и фидето и се оставя на котлона за още 3-4 минути колкото да се свари фидето.
Супата може да поднесете с течна сметана.
Няма коментари:
Публикуване на коментар