Тофуто е китайско ,, изобретение”,което се добива от соево мляко и се счита за суперхрана.
То е богат източник на протеини ,съдържа всички необходими за организма аминокиселини и това го прави подходяща храна за вегетарианци.
Тофуто няма вкус,но това го прави подходящо за всякакви ястия от основни до супи и салати,защото поема ароматите и вкусовите качества на другите продукти и да се овкуси по различни начини.
Необходими продукти:
- 2 ч.ч киноа
- 2 ч.ч броколи
- 250 гр тофу
- 4 ч.ч вода
- 3 с.л сусамово олио
- 1 с.л оризов оцет
- сусамово олио за овкусяване
- сол
- сусам
- 4- 5 с.л соев сос
Начин на приготвяне:
*Две чаши киноа се слага във вряща вода- 4 ч.ч и се оставя за 10-15 минути докато омекне и увеличи размера си,след което се прецежда от излишната вода.
*Броколите също се сваряват , оставят за кратко под течаща студена вода,за да се спре варенето и се разделят на розички.
*Тофуто се реже на кубчета,потапя се за кратко в соев сос и се овалва в сусама.
*Кубчетата тофу се запържва до златисто на тиган в сусамовото олио и се оставя върху кухненска хартия да попие излишната мазнина.
*В голяма купа се смесват куноата,броколите и тофуто и се овкусяват със сол,сусамово олио и оризов оцет.
Няма коментари:
Публикуване на коментар