събота, 10 юни 2017 г.

Салата от киноа,тофу и броколи/ Salad with Quinоa,Broccoli and Tofu

Тофуто е китайско ,, изобретение”,което се добива от соево мляко и се счита за суперхрана.
То е богат източник на протеини ,съдържа всички необходими за организма аминокиселини и това го прави подходяща храна за вегетарианци.
Тофуто няма вкус,но това го прави подходящо за всякакви ястия от основни до супи и салати,защото поема ароматите и вкусовите качества на другите продукти и да се овкуси по различни начини.


Необходими продукти:

  • 2 ч.ч киноа
  • 2 ч.ч броколи
  • 250 гр тофу
  • 4 ч.ч вода
  • 3 с.л сусамово олио
  • 1 с.л оризов оцет
  • сусамово олио за овкусяване
  • сол
  • сусам
  • 4- 5 с.л соев сос

Начин на приготвяне:

*Две чаши киноа се слага във вряща вода- 4 ч.ч и се оставя за 10-15 минути докато омекне и увеличи размера си,след което се прецежда от излишната вода.

*Броколите също се сваряват , оставят за кратко под течаща студена вода,за да се спре варенето и се разделят на розички.

*Тофуто се реже на кубчета,потапя се за кратко в соев сос и се овалва в сусама.
*Кубчетата тофу се запържва до златисто на тиган в сусамовото олио и се оставя върху кухненска хартия да попие излишната мазнина.
*В голяма купа се смесват куноата,броколите и тофуто и се овкусяват със сол,сусамово олио и оризов оцет.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Пица с картофи

Едва ли има човек,който да не обича пица,а колкото до мен- аз обожавам да ям и да приготвям пица. Няма нищо по-лесно и вкусно от това про...