Часове след като приготвих тези кифлички навсякъде се носеше аромата на карамел и печени ядки.
Бих ги приготвила още много пъти дори само заради начина,по който ухаят,а освен това са чудесно допълнение към чаша горещо кафе.
Необходими продукти:
- 150 гр брашно
- 150гр меко масло
- 150 гр крема сирене
- 100 гр смлени бадеми
- 50 гр кафява захар
- ½ ч.л канела
Начин на приготвяне:
*От брашното,маслото и крема сиренето се прави тесто,което се слага в хладилника за 1-2 часа или най-добре за една нощ.
*Смлените бадеми,кафявата захар и канелата се смесват и с тях се поръсва обилно плплота ,върху който ще се разточва тестото.
*Тестото се изважда от хладилника 10 минути преди да се разточи,защото иначе ще е прекалено твърдо.
*Разделя се на две равни части , разточва се с диаметър 26-28 см върху сместа от смлени бадеми и захар и се поръсва и отгоре ,така че да е равномерно и от двете страни.
*Реже се на 16 триъгълника и всеки се навива от края към средата.
*Кифличките се пекат върху хартия за печене в предварително загрята фурна на 180 градуса за 12-15 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар