Със сигурност заглавието малко ви е озадачило както и надявам се заинтригувало.
Ризотото от карфиол е доста популярно ястие за вегани и вегетарианци не само защото дава един различен прочит на традиционното ризото с ориз,но и поради възможността да се комбинира с почти всякакви съставки.
Карфиолът в комбинация със скариди и тиквички е едно леко и свежо ястие,което си заслужава да опитате.
Необходими продукти:
- 1 карфиол
- 250 гр скариди
- 1 тиквичка
- 1 ч.л кокосово масло
- сол
- бял пипер
- копър
Начин на приготвяне:
*За оризът нарежете на кубчета карфиолът като отстранявате по- твърдите кочани.
Сложете карфиолът в блендер и го наситнете.
*Сварете карфиолът на пара за 15 -20 минути докато омекне.
* Почистете скаридите и рендосайте тиквичката на едро,посолете и изстискайте водата от нея с ръце.
* В загрят тиган запържете скаридите заедно с кокосовото масло докато почервенеят и малко преди да са напълно готови прибавете към тях настърганите тиквички. Разбъркайте и оставете така за 3-4 минути.Тиквичките трябва да останат леко сурови.
* Към готовите скариди прибавете оризът от карфиол ,подправете на вкус със сол ,бял пипер и копър и ястието е готово за сервиране.
Няма коментари:
Публикуване на коментар