понеделник, 24 април 2017 г.

Ризото от карфиол със скариди

Със сигурност заглавието малко ви е озадачило както и надявам се заинтригувало.
Ризотото от карфиол е доста популярно ястие за вегани и вегетарианци не само защото дава един различен прочит на традиционното ризото с ориз,но и поради възможността да се комбинира с почти всякакви съставки.
Карфиолът в комбинация със скариди и тиквички е едно леко и свежо ястие,което си заслужава да опитате.

Необходими продукти:
  • 1 карфиол
  • 250 гр скариди
  • 1 тиквичка
  • 1 ч.л кокосово масло
  • сол
  • бял пипер
  • копър



Начин на приготвяне:

*За оризът  нарежете на кубчета  карфиолът като отстранявате по- твърдите кочани.
Сложете карфиолът в блендер и го наситнете.
*Сварете карфиолът на пара за 15 -20 минути докато омекне.
* Почистете скаридите и рендосайте тиквичката на едро,посолете и изстискайте водата от нея с ръце.
* В загрят тиган   запържете скаридите заедно с кокосовото масло докато почервенеят и малко преди да са напълно готови прибавете към тях настърганите тиквички. Разбъркайте и оставете така за 3-4 минути.Тиквичките трябва да останат леко сурови.
* Към готовите скариди прибавете оризът от карфиол ,подправете на вкус със сол ,бял пипер и копър и ястието е готово за сервиране.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Пица с картофи

Едва ли има човек,който да не обича пица,а колкото до мен- аз обожавам да ям и да приготвям пица. Няма нищо по-лесно и вкусно от това про...