Хрупкави аспержи с ароматни ягоди,в компания от смесена зелена салата,печени ядки и дресинг. Или по друг начин казано -днешното ми предложение е за една прекрасна пролетна салата,която ще ви изненада с текстури и вкусове и ще ви зареди с нужната енергия.
Необходими продукти:
- ½ връзка зелени аспержи
- 150 гр бейби спанак
- 150 гр смесена салата
- 50 гр ягоди
- пармезан
- кедрови ядки
За дресинга:
- ⅓ чаша зехтин
- сокът от ½ лимон
- сол
- 1 с.л мед
Начин на приготвяне:
*Салатата се измива ,подсушава и се смесва в купа.
*Аспержите се измиват,реже се част от стъблото и при нужда се белят с белачка.
*Бланшират се за 2-3 минути в гореща вода и после се охлаждат в студена вода ,за да се спре варенето. Режат се и се слагат в купата със салатата.
*Почистените ягоди се режат на четвъртинки и също отиват в купата.
*На сух тиган и за кратко се запичат ядките.
*Съставките за дресинга се смесват в купичка ,разбиват се с телена бъркалка и се овкусява с него салатата.
Няма коментари:
Публикуване на коментар