понеделник, 26 февруари 2018 г.

Супа от червено цвекло и ябълки

Необходими продукти:

  • 1 ябълка
  • 1 глава лук
  • 3-4 корена червено цвекло
  • 1л зеленчуков бульон
  • 100 мл ябълков сок
  • 2 с.л зехтин
  • сол
  • черен пипер
  • кориандър

Начин на приготвяне:

Ябълката и цвеклото се измиват и обелват. Нарязват се на кубчета.

Лукът се обелва,нарязва и в тиган се запържва заедно със зехтина докато омекне.

Добавят се и кубчетата ябълка и червено цвекло ,запържва се около минута и се добавя бульона и ябълковия сок.

Оставя се да ври около 20 минути,докато цвеклото се свари напълно.

Слагат се подправките и супата се пасира.

Поднася се със заквасена сметана и тиквени или други семки по желание.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Пица с картофи

Едва ли има човек,който да не обича пица,а колкото до мен- аз обожавам да ям и да приготвям пица. Няма нищо по-лесно и вкусно от това про...