Необходими продукти:
- 250гр бял шоколад
- 2 листа желатин
- 2 яйца
- 500 мл сметана
- 50 мл зехтин
- 2 с.л портокалов сок
- 1 круша
- 100 мл бяло вино
- 200 мл портокалов сок
- 3 с.л мед
- кардамон
- канела
Начин на приготвяне:
Белия шоколад се нарязва, разтопява се на водна баня и се оставя настрани да се охлажда.
Желатина се слага в купичка с вода ,за да омекне.
Яйцата се разбират на пяна,сметаната също и се смесват.
Към охладения шоколад се добавя зехтина,разбърква се добре ,а след това се добавя и яйчено-сметановата смес на части.
В касерола се затопля портокаловия сок,желатина се изцежда от водата и се разтваря в сока.
Няколко лъжици от шоколадовата смес се прибавят към сока,рязбърква се добре ,след това тази смес се добавя с шоколадовата.
Оставя се в хладилник за мунимум 5 часа.
Крушата се измива,обелва и нарязва на кубчета.
В касерола се слагат виното,сока,меда,крушата ,канелата и кардамона и на ниска температура се готви 3-5 минути.
Оставя се да се охлади.
С помощта на лъжици се оформя муса,залива се с виното и по желание се декорира с круши.
Няма коментари:
Публикуване на коментар