неделя, 11 март 2018 г.

Доматено тирамису с рикота и босилково песто

Необходими продукти:
  • 4 домата
  • 8 филийки чабата
  • 250 гр рикота
  • босилково песто
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин

Начин на приготвяне:

Доматите се потапят за 30 секунди в гореща вода,след което се изваждат и се шокират в студена вода. Обелват се,отстраняват се семките и се нарязват на кубчета. Овкусяват се със сол,черен пипер и зехтин.
Рикотата се разбърква с телена бъркалка и също се овкусява с малко сол.
В бурканчета или стъклени чаши се редят пласт от чабата ,накъсана на парченца,домати,рикота и песто.
Така приготвените бурканчета се оставят за 2 часа в хладилника.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Пица с картофи

Едва ли има човек,който да не обича пица,а колкото до мен- аз обожавам да ям и да приготвям пица. Няма нищо по-лесно и вкусно от това про...