неделя, 7 януари 2018 г.

Три вида масло с подправки

Маслото не случайно е изключително ценено във френската кухня. То има свойството да придава завършен вкус на всяко ястие  и десерт.
Представете си обаче какво се получава когато маслото се смеси с други подправки и продукти-експлозия от вкусове и аромати.
Маслото с подправки може да е чудесно допълнение към сосове,ястия,може просто да се намаже върху препечена филийка или да овкуси допълнително стека ви. Предимство е да си имате едно такова масло в хладилника,а приготвянето му не би могло да е по-лесно.

Масло с чесън и подправки:

  • 150 гр меко масло
  • 2 скилидки ситно нарязан чесън
  • подправки по избор/магданоз ,мащерка,босилек,кресон,лук,кориандър/
  • сол
Всичко се слага в купа и се смесва.
Сместа се изсипва върху пергаментова хартия или стреч фолио ,навива се на стегнато руло и краищата се завиват като на бонбон.

Масло със сушени домати и розмарин

  • 150 гр меко масло
  • 50 г сушени домати
  • няколко клонки розмарин
  • сол
Сушените домати се слагат в съд с ггореща вода докато омекнат. Вадят се,изцеждат се от водата и се режат на ситно. Доматите заедно с нарязания розмарин,маслото и солта се смесват заедно в купа и се навиват като бонбон в пергаментова хартия.

Масло с кора от лимон и мащерка

  • 150 гр меко масло
  • настърганата кора на един лимон
  • няколко стръка мащерка,нарязана на ситно
  • сол
Всички съставки се смесват в купа и сместа се навива на бонбон с пергаментова хартия.

*Ако маслото не е достатъчно меко ,сложете го за 10-15 сек в микровълновата ,но без да се втечнява.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Пица с картофи

Едва ли има човек,който да не обича пица,а колкото до мен- аз обожавам да ям и да приготвям пица. Няма нищо по-лесно и вкусно от това про...