Маслото не случайно е изключително ценено във френската кухня. То има свойството да придава завършен вкус на всяко ястие и десерт.
Представете си обаче какво се получава когато маслото се смеси с други подправки и продукти-експлозия от вкусове и аромати.
Маслото с подправки може да е чудесно допълнение към сосове,ястия,може просто да се намаже върху препечена филийка или да овкуси допълнително стека ви. Предимство е да си имате едно такова масло в хладилника,а приготвянето му не би могло да е по-лесно.
Масло с чесън и подправки:
- 150 гр меко масло
- 2 скилидки ситно нарязан чесън
- подправки по избор/магданоз ,мащерка,босилек,кресон,лук,кориандър/
- сол
Всичко се слага в купа и се смесва.
Сместа се изсипва върху пергаментова хартия или стреч фолио ,навива се на стегнато руло и краищата се завиват като на бонбон.
Масло със сушени домати и розмарин
- 150 гр меко масло
- 50 г сушени домати
- няколко клонки розмарин
- сол
Сушените домати се слагат в съд с ггореща вода докато омекнат. Вадят се,изцеждат се от водата и се режат на ситно. Доматите заедно с нарязания розмарин,маслото и солта се смесват заедно в купа и се навиват като бонбон в пергаментова хартия.
Масло с кора от лимон и мащерка
- 150 гр меко масло
- настърганата кора на един лимон
- няколко стръка мащерка,нарязана на ситно
- сол
Всички съставки се смесват в купа и сместа се навива на бонбон с пергаментова хартия.
*Ако маслото не е достатъчно меко ,сложете го за 10-15 сек в микровълновата ,но без да се втечнява.
Няма коментари:
Публикуване на коментар