неделя, 29 октомври 2017 г.

Френски макарони с шам фъстъци и бял шоколад

Необходими продукти:
  • 100 гр смлени бадеми
  • 100 гр захар
  • 100 гр остарели белтъци със стайна температура
  • 100 гр пудра захар
  • 2 с.л паста от шам фъстък
  • щипка сол
  • зелена сладкарска боя
За крема:
  • 250 гр бял шоколад
  • 100 мл течна сметана
  • 2 с.л паста от шам фъстъци

Начин на приготвяне:

*На котлона се слага касерола с вода и се оставя да заври.

*Междувременно в друг съд /стъклена купа или по-малка касерола/ се разбиват белтъците със захарта и солта ,на водна баня и се бъркат с телена бъркалка докато увеличат обема си.  След това се разбиват за 1-2 минути на висока скорост с миксера.

*Смлените бадеми и пудрата захар се пресяват и се добавят на части към сместа.  Накрая се прибавя и пастата от шам фъстъци  и боята ,всичко  се разбърква добре с миксера .

*Сместта се прехвърля в пош и се шприцоват макарони с еднаква форма в тавичка с  хартия за печене .

*Тавичката се оставя да падне от една педя разстояние върху масата няколко пъти,за да излязат балончетата въздух и да не се напукат макароните.

*Пекат се на предварително загрята фурна за 13 минути на 200 градуса. Оставят се да изстинат напълно преди да се отлепят от хартията за печене.

*За ганаша, в подходящ съд, се слага сметаната на 45 секунди в микровълнова печка. Нарязаният на парчета шоколад и пастата от шам фъстъци се добавят и се бъркат до пълното разтваряне на шоколада.

*С помоща на пош се шприцова крем върху макароните и се похлупва с още една половинка макарон и така до изчерпване на продуктите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Пица с картофи

Едва ли има човек,който да не обича пица,а колкото до мен- аз обожавам да ям и да приготвям пица. Няма нищо по-лесно и вкусно от това про...