понеделник, 25 септември 2017 г.

Сьомга в прошуто и пюре от тиквички и фенел

Необходими продукти:
  • 4 бр филе от сьомга
  • 200 гр прошуто
  • зехтин
  • сол и пипер за овкусяване

За пюрето:
  • 2 бр тиквички
  • 2 бр фенел
  • 100 мл бяло вино
  • 100 мл вода
  • 20 гр масло
  • 2 с.л зехтин
  • сол и пипер

Начин на приготвяне:

*За да приготвите пюрето ,измитите и подсушени зеленчуци се нарязват грубо на едро.

*В тиган със зехтин се пържат за 3 минути ,след което се добавя виното ,а като се изпари и водата.

*Готви се докато омекнат зеленчуците . Всичко се пасира гладко ,добавя се маслото и се овкусява със сол и пипер.

*Филетата сьомга се овкусява от двете страни и се овива с парченца прошуто.

*В загрят и намазнен тиган се пържи по 2 мунути от всяка страна.

Поднася се гарнирано с пюрето

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Пица с картофи

Едва ли има човек,който да не обича пица,а колкото до мен- аз обожавам да ям и да приготвям пица. Няма нищо по-лесно и вкусно от това про...