Фламкухенът е ястие типично за Германия и Франция,което много прилича на пица.
Представлява много тънко разточено тесто ,като възможностите за гарниране са неограничени и зависят от личните предпочитания.
Необходими продукти:
За тестото:
- 500 гр брашно
- 7,5 прясна мая
- 90 мл топла вода
- шипка сол
- 2 малки глави червен лук
- 4 смокини
- 100 гр прошуто
- 100 гр козе сирене
- 3 с.л крем фреш или заквасена сметана
- сол и черен пипер
- пресен магданоз за поръсване
Начин на приготвяне:
*Брашното се пресява заедно със солта,прави се кладенче в средата,където се добавя разтворената във вода мая и се омесва лепкаво тесто.
*Тестото се оставя да втасва на топло за 45 минути след което се премесва повторно и се оставя още веднъж настрана за 30 минути.
*Тестото се разточва на тънко върху набрашнена повърхност.
Намазва се равномерно с крем фреш , поръсва с парченца червен лук,натрошено козе сирене и прошуто и се пече за 10 минути на 200 градуса в предварително загрята фурна.
*Когато се извади от фурната отгоре се разпределят нарязаните на кръгчета смокини и се поръсва с нарязан магданоз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар