Сигурно сте опитвали вкусните, азиатски, пролетни ролца и преди ,но пържени и хрупкави в някой китайски ресторант.
Тези ,които ще ви покажа са същите ,но преди да бъдат изпържени . Доста по-здравословни са, през прозрачната оризова хартия се вижда точно какъв е пълнежа,а и са много лесно за приготвяне.
Необходими продукти:
- оризова хартия за пролетни ролца
- 1 морков
- зелена салата
- 1-2 стръка пресен лук
- 200 гр пилешки гърди
- 1 чаша оризови нудълси
- 1 червена чушка
- 1 авокадо
- 1 с.л оризив оцет
- 1-2 с.л зехтин
- сол и черен пипер
- соев сос
За соса:
- 5 с.л фъстъчено масло
- 1 с.л сладък чили сос
- 1 с.л соев сос
- няколко капки лимонов сок
Начин на приготвяте :
*Пилешкото месо се овкусява със сол,черен пипер и соев сос и се запържва до златисто в загрят и намазнен със зехтина тиган. Реже се на лентички.
*Зеленчиците се измиват ,почистват и нарязват също на тънки лентички. Салатата се накъсва на парченца.
*Оризовите нудълси се оставят в съд с гореща вода за 4-5 минути докато омекнат и след това се изцеждат от водата и се овкусяват с оризовия оцет.
*Хартията за рулцата се потапя в съд със студена вода за няколко секунди докато стане гъвкава.
Слага се върху дървена дъска и с кухненска хартия се подсушава леко отгоре.
*Върху нея ,в средата се разпределят зеленчици,пилешко,нудълси и накрая малко салата.
* Завиват се срещуположните страни на стегнато пакетче и пролетното ролце е готово.
*За соса се смесват всички съставки при нужда може да се разреди с още лимонов сок.
Няма коментари:
Публикуване на коментар