четвъртък, 11 май 2017 г.

Глазирани телешки ролца/ Balsamic Glazed Steak Rolls

Необходими продукти:

  • 4 бр телешки филета -320 гр
  • 1 червена чушка
  • 1 тиквичка
  • ½ връзка пресен лук
  • 2 моркова
  • ¼ чаша оцет балсамико
  • 1 с.л кафява захар
  • 2 с.л червено вино
  • 2 клонки розмарин
  • зехтин
  • сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

* Зеленчуците се измиват,почистват , подсушават и режат на ивици.

*Телешкото се подправя със сол,черен пипер и розмарин от двете страни и се намазва с няколко капки зехтин .

! Телешките филета трябва да са тънки . Ако са по-дебели сложете фолио върху тях и ги начукайте с дървено чукче,защото иначе може да останат несготвени отвътре.

*В тиган с малко зехтин се запържват за кратко зеленчуците.
Когато поомекнат се вадят и се слагат върху кухненска хартия,за да се отстрани излишната мазнина.

*В същия тиган телешките филета се запечатват от двете страни за няколко секунди.

*Върху телешкото се разпределя по равно количество от зеленчуците ,завива се на стегнато руло като се започва от единия край и се затваря с клечка за зъби.

*В тиган ,на средна температура,се слагат няколко супени лъжици зехтин,балсамико оцета,захарта и клонка розмарин и телешките рулца се готвят около 15 минути като се обръщат от всички страни.

Когато са готови клечките за зъби се изваждат,рулцата няма да се разпаднат,защото вече са придобили нужната форма по време на готвенето.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Пица с картофи

Едва ли има човек,който да не обича пица,а колкото до мен- аз обожавам да ям и да приготвям пица. Няма нищо по-лесно и вкусно от това про...