понеделник, 1 май 2017 г.

Пилешки лолипопс с магданозен сос/ Chicken lolipops

Пилешки лолопоп представлява обърнато с месото навън пилешко крилце,което остава закрепено на костта ,наподобявайки близалка ,откъдето идва и името .
Те са перфектната храна за всяко парти ,ядат се с ръце,комбинират се идеално със почти всякакви сосове и децата ги обожават.
Ако ви заинтригувах и искате да пробвате и вие ето и рецептата ,в комбинация със свеж магданозен сос.


Необходими продукти:
  • 10-12 бр  пилешки крилца

За маринатата:
  • 1 с.л горчица
  • сокът от ½ лимон
  • 1 скилидка чесън
  • 1 ч.л чили на прах
  • няколко капки сос Уорчестър
  • 2-3 с.л зехтин
  • сол и пипер


За панировката:
  • 5-6 с.л брашно
  • 1 ч.л червен пипер
  • 1ч.л чесън на прах
  • сол и черен пипер
  • вода
  • олио за пържене

За соса от магданоз:
  • 1 връзка магданоз
  • 2 с.л зехтин
  • сокът от ½ лимон
  • 20 гр пармезан
  • 1 скилидка чесън
  • сол

Начин на приготвяне

*Крилцата се разрязват на две и се използва само горната част на крилцето .
С остър нож се реже точно по кокала в кръг,докато месото се отдели. След това с пръсти се свлича до края на кокала ,така че кожата да остане от вътрешната страна,а отвън да е месото ,което е било около костта . Така  кокала остава  напълно гол,а цялото месо е събрано в края на топче.
!Ако има все още жили останали по кокала ,почистете ги с ножа.

*Продуктите за маринатата се смесват и в тях се оставят пилешките крилца за няколко часа,а най-добре за цяла нощ.

*Сухите подправки за панировката се смесват и се добавя водата. Консистенцията на панировката трябва да е малко по-гъста от смес за палачинки.
*Крилцата се овалват целите в панировката и се пържат в силно загрята мазнина до златисто.

*За соса от магданоз всички съставки се смилат заедно в блендер и се поднася с крилцата.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Пица с картофи

Едва ли има човек,който да не обича пица,а колкото до мен- аз обожавам да ям и да приготвям пица. Няма нищо по-лесно и вкусно от това про...