Пилешки лолопоп представлява обърнато с месото навън пилешко крилце,което остава закрепено на костта ,наподобявайки близалка ,откъдето идва и името .
Те са перфектната храна за всяко парти ,ядат се с ръце,комбинират се идеално със почти всякакви сосове и децата ги обожават.
Ако ви заинтригувах и искате да пробвате и вие ето и рецептата ,в комбинация със свеж магданозен сос.
Необходими продукти:
- 10-12 бр пилешки крилца
За маринатата:
- 1 с.л горчица
- сокът от ½ лимон
- 1 скилидка чесън
- 1 ч.л чили на прах
- няколко капки сос Уорчестър
- 2-3 с.л зехтин
- сол и пипер
За панировката:
- 5-6 с.л брашно
- 1 ч.л червен пипер
- 1ч.л чесън на прах
- сол и черен пипер
- вода
- олио за пържене
За соса от магданоз:
- 1 връзка магданоз
- 2 с.л зехтин
- сокът от ½ лимон
- 20 гр пармезан
- 1 скилидка чесън
- сол
Начин на приготвяне
*Крилцата се разрязват на две и се използва само горната част на крилцето .
С остър нож се реже точно по кокала в кръг,докато месото се отдели. След това с пръсти се свлича до края на кокала ,така че кожата да остане от вътрешната страна,а отвън да е месото ,което е било около костта . Така кокала остава напълно гол,а цялото месо е събрано в края на топче.
!Ако има все още жили останали по кокала ,почистете ги с ножа.
*Продуктите за маринатата се смесват и в тях се оставят пилешките крилца за няколко часа,а най-добре за цяла нощ.
*Сухите подправки за панировката се смесват и се добавя водата. Консистенцията на панировката трябва да е малко по-гъста от смес за палачинки.
*Крилцата се овалват целите в панировката и се пържат в силно загрята мазнина до златисто.
*За соса от магданоз всички съставки се смилат заедно в блендер и се поднася с крилцата.
Няма коментари:
Публикуване на коментар