събота, 8 април 2017 г.

Американски палачинки с ябълка и канела


В последните години нахлуващата с пълна сила вълна американска култура ,донесе не само на България ,но и на света какви ли не странни празници ,нови стилове музика ,филми и съвсем нов поглед върху кулинарията .
Да си призная не всичко ми харесва ,но тези малки ,пухкави изкушения определено са едно от хубавите  американски неща .
Едва ли вече има човек ,на който не са му познати американските палачинки или такъв ,който не ги е опитвал.
Този вид палачинки доста се различава по вид ,форма,вкус и приготвяне от палачинките ,с които ние сме си свикнали ,но и двата варианта имат своите неоспорими достойнства и заслужават мястото си на масата за закуска или десерт например.
Този вариант на американски палачинки е малко по-различен,а именно с парченца ябълка и канела (страхотна комбинация) .
За тези, които не са любители на някой от  компонентите биха могли просто да ги изключат от рецептата или просто да заменят с плод по желание.Страхотни стават палачинките с праскови ,банани ,боровинки и ягоди.


Необходими продукти:
  • 230гр брашно
  • 30 гр захар
  • 1 ч.л бакпулвер
  • ванилия по избор
  • 2 яйца
  • 240 мл прясно мляко
  • 60 гр разтопено масло
  • канела за поръсване
Начин на приготвяне:

*Брашното и бакпулверът се пресяват ,а след това към тях се добавя и захарта и се обърква всичко ,за да се смесят съставките.
*Яйцата се разбиват с млякото и постепенно и на части се добавят към сухите съставки докато се получи хомогенна смес.

*Накрая се добавя и разтопеното масло и се разбърква хубаво
Важно при тези палачинки е,че не се използва никаква мазнина при приготвянето.
! Друго важно условие за да станат палачинките е тиганът да е с незалепващо покритие и да е напълно сух.
*На ниска температурата ,при загрят тиган се слага една лъжица от сместта и с помоща на лъжицата се оформя кръг от тестото с кръгообразни движения .Отгоре се подреждат 3-4 парченца тънко нарязани ябълки и когато по палачинката се появят дупчици или балончета внимателно се обръщат с помоща на дървена шпатулка.



От сместта излизат около 20-25 палачинки,в зависимост от големината им.
Готовите палачинки се поръсват с канела и са готови за хапване. Да ви е вкусно: )

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Пица с картофи

Едва ли има човек,който да не обича пица,а колкото до мен- аз обожавам да ям и да приготвям пица. Няма нищо по-лесно и вкусно от това про...