Случвало ли ви се е да ви дойдат неочаквани гости и да трябва да спретнете нещо за нула време?
Днешното ми предложение ще е точно за такива случаи,в които времето ви притиска ,но искате да зарадвате гостите си с вкусна и красиво поднесена домашна храна .
Именно затова обичам да приготвям сьомга ,става бързо и не изисква особено много подправки ,а поднесена в пергамент ,който сам си разопаковаш е дори забавно.
Необходими продукти:
- 4× 125 гр филе от сьомга
- 200 гр пресен зелен фасул
- 150 гр чери домати
За пестото:
- 2 чаши пресен спанак
- 2 скилидки чесън
- 1 чаша орехи
- сокът от един лимон
- ⅓ чаша зехтин
- сол
Начин на приготвяне:
*Започнете с приготвянето на спаначеното песто.Накиснете орехите във вода за кратко ,за да поомекнат.
*В блендер сложете орехите,измитият спанак,скилидките чесън,зехтинът сокът от лимон , солта и смелете докато се получи гладка смес.
*Бланширайте за кратко фасулът във вряща вода за 5-10 минути и след това ги охладете под течаща студена вода за да се прекрати варенето.
*Разгънете лист за печене и подредете зеления фасул ,върху него сложете филе сьомга и резпределете лъжичка от пестото отгоре като завършите с чери домати нарязани на половинки. Няма нужда от допълнителни подправки ,защото пестото е достатъчно ароматно.
*Така приготвено всичко се завива в хартията ,а краищата се завиват като бонбон за да не може нищо да изтече при печенето.
*Четирите пакетчета се слагат в тавичка и се пекат за 15-20 минути на предварително загрята фурна на 180°.
Поднесете ястието направо с хартията.
Няма коментари:
Публикуване на коментар