петък, 7 април 2017 г.

Сьомга в пергамент

Случвало ли ви се е да ви дойдат неочаквани гости и да трябва да спретнете нещо за нула време?
Днешното ми предложение ще е точно за такива случаи,в които времето ви притиска ,но искате да зарадвате гостите си с вкусна и красиво поднесена домашна храна .
Именно затова обичам да приготвям сьомга ,става бързо и не изисква особено много подправки ,а поднесена в пергамент ,който сам си разопаковаш е дори забавно.

Необходими продукти:
  • 4× 125 гр филе от сьомга
  • 200 гр пресен зелен фасул
  • 150 гр чери домати
За пестото:
  • 2 чаши пресен спанак
  • 2 скилидки чесън
  • 1 чаша орехи
  • сокът от един лимон
  • ⅓ чаша зехтин
  • сол

Начин на приготвяне:

*Започнете с приготвянето на спаначеното песто.Накиснете орехите във  вода за кратко ,за да поомекнат.
*В блендер сложете орехите,измитият спанак,скилидките чесън,зехтинът сокът от лимон , солта и смелете докато се получи гладка смес.
*Бланширайте за кратко фасулът във вряща вода за 5-10 минути и след това ги охладете под течаща студена вода за да се прекрати варенето.
*Разгънете лист за печене и подредете зеления фасул ,върху него сложете филе сьомга и резпределете лъжичка от пестото отгоре  като завършите с чери домати нарязани на половинки. Няма нужда от допълнителни подправки ,защото пестото е достатъчно ароматно.
*Така приготвено всичко се завива в хартията ,а краищата се завиват като бонбон за да не може нищо да изтече при печенето.
*Четирите пакетчета се слагат в тавичка и се пекат за 15-20 минути на предварително загрята фурна на 180°.

Поднесете ястието направо с хартията.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Пица с картофи

Едва ли има човек,който да не обича пица,а колкото до мен- аз обожавам да ям и да приготвям пица. Няма нищо по-лесно и вкусно от това про...