Необходими продукти:
- 400 гр пилешки гърди
- 250 гр гъби
- ⅓ чаша оцет балсамико
- 5 с.л соев сос
- сокът от ½ портокал
- 1 глава лук
- 1 скилидка чесън
- зехтин
- тамян
- сол
- черен пипер
- магданоз
Начин на приготвяне:
* Пилешките гърди се нарязват на дебели ленти и се овкусяват със солта и пипера.
* Гъбите се измиват и нарязват на половинки.
* Лукът и чесъна се нарязват на ситно.
* В намазнен и загрят тиган се слагат пилешките гърди и се запечатват за 2-3 минути от всички страни след което се изваждат и оставят на страна.
* В същия тиган се слагат да се запържат за кратко лукът и чесънът ,а после към тях се добавят и нарязаните гъби и се готвят на умерена температура докато леко поомекнат.
* Върнете пилешкото месо обратно в тигана и прибавете течните съставки- балсамикото,соевият сос и сокът от портокал,подправете с тамяна и оставете да се готви на умерена температура 15-20 минути. Сосът постепенно ще се поизпари и намалее.
* Сервирайте ястието поръсено с нарязан на ситно магданоз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар