четвъртък, 6 април 2017 г.

Пиле балсамико с гъби и портокали

Необходими продукти:
  • 400 гр пилешки гърди
  • 250 гр гъби
  • ⅓ чаша оцет балсамико
  • 5 с.л соев сос
  • сокът от ½ портокал
  • 1 глава лук
  • 1 скилидка чесън
  • зехтин
  • тамян
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз

Начин на приготвяне:

* Пилешките гърди се нарязват на дебели ленти и се овкусяват със солта и пипера.
* Гъбите се измиват и нарязват на половинки.
* Лукът и чесъна се нарязват на ситно.
* В намазнен и загрят тиган се слагат пилешките гърди и се запечатват за 2-3 минути от всички страни след което се изваждат и оставят на страна.
* В същия тиган се слагат да се запържат за кратко лукът и чесънът ,а после към тях се добавят и нарязаните гъби и се готвят на умерена температура докато леко поомекнат.
* Върнете пилешкото месо обратно в тигана и прибавете течните съставки- балсамикото,соевият сос и сокът от портокал,подправете с тамяна и оставете да се готви на умерена температура 15-20 минути. Сосът постепенно ще се поизпари и намалее.
* Сервирайте ястието поръсено с нарязан на ситно магданоз.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Пица с картофи

Едва ли има човек,който да не обича пица,а колкото до мен- аз обожавам да ям и да приготвям пица. Няма нищо по-лесно и вкусно от това про...