Пачият крак е горска гъба ,изключително ценена в кулинарията заради богатият си и наситен вкус и аромат.
Лично на мен ми е любимият сорт гъби и се приготвя бързо и лесно и често присъства в менюто ми под различна форма.
Този път съм избрала да ви я предложа като супа с чеснови хлебчета към нея.
Необходими продукти:
- 200 гр гъби пачи крак
- 3-4 средно големи картофа
- 1л 200мл зеленчуков бульон
- 20 гр масло
- 2 с.л зехтин
- 1 малка глава лук
- 200 мл течна сметана или прясно мляко
- копър за поръсване
- 1-2 филийки стар хляб
- 1 скилидка чесън
*Зеленчуците се измиват и подготвят- гъбите се нарязват,картофите се обелват и режат на кубчета ,а лукът се наситнява.
*В тенджера запържвате лукът в маслото и зехтинът докато стане прозрачен.
* Гъбите се добавят и се запържват за кратко след което се добавя бульонът и се оставя да кипне.
*Прибавят се и картофите и подправките и се готвят докато омекнат картофите.
*През това време се обелва чесънът и с него се натъркват филийките хляб ,слагат се на грил програма за 3-4 минути в микровълновата и след това докато са топли се мажат с масло и се поръсват с копър или магданоз.
*Когато картофите омекнат ,свалете супата от котлина , пасирайте я и накрая добавете сметаната бавно и като разбърквате.
Поднесете супата с чесновите филийки и с поръсен копър: )
Няма коментари:
Публикуване на коментар