четвъртък, 20 април 2017 г.

Пица от тиквички

Обичате ли пица?  Аз определено да,но избягвам да я ям често и особено вечер,защото колкото и да е вкусна все пак е тежка храна.
Ноо,ако заменим тестото с хрупкав блат от тиквичка се получава перфектна пица,подходяща за здравословен обяд или лека вечеря,а количеството зеленчуци в нея гарантира достатъчно фибри за деня.
Ако се изключат пармезанът и моцарелата е подходяща и за вегани,а с гарнирането може да експериментирате без ограничения.

Необходими продукти за една пица:
  • 1 голяма тиквичка
  • 1 яйце
  • 50 гр настъргана моцарела или кашкавал
  • сол и пипер
  • копър
  • 5-6 с.л доматен сос
  • рукола или смесена салата
  • пармезан за поръсване

За доматения сос:
  • 1 домат
  • 1 скилидка чесън
  • ½ глава лук
  • сол

Начин на приготвяне:

*Тиквичката се настъргва на едро, поръсва се със сол и се оставя на страна за няколко минути,за да се отдели течността от нея.

*Доматът се нарязва и се слага в блендера заедно с другите съставки и се смила на гъсто пюре.

*Изцежда  се водата от тиквичката,смесва се с разбитото яйце ,моцарелата и подправките и се прави тесто.

* Върху хартия за печене се разпределя тестото за пицата , оформя се в кръг с дебелина 2-3 см и се слага да се пече в загрята фурна на 200 градуса за 5-7 минути.
* След като основата се е запекла леко, отгоре се разпределя доматения сос и се връща във фурната за още 10 минути.

*Пицата се гарнира с рукола или смесена салата и се поръсва с пармезан.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Пица с картофи

Едва ли има човек,който да не обича пица,а колкото до мен- аз обожавам да ям и да приготвям пица. Няма нищо по-лесно и вкусно от това про...