Обичате ли пица? Аз определено да,но избягвам да я ям често и особено вечер,защото колкото и да е вкусна все пак е тежка храна.
Ноо,ако заменим тестото с хрупкав блат от тиквичка се получава перфектна пица,подходяща за здравословен обяд или лека вечеря,а количеството зеленчуци в нея гарантира достатъчно фибри за деня.
Ако се изключат пармезанът и моцарелата е подходяща и за вегани,а с гарнирането може да експериментирате без ограничения.
Необходими продукти за една пица:
- 1 голяма тиквичка
- 1 яйце
- 50 гр настъргана моцарела или кашкавал
- сол и пипер
- копър
- 5-6 с.л доматен сос
- рукола или смесена салата
- пармезан за поръсване
За доматения сос:
- 1 домат
- 1 скилидка чесън
- ½ глава лук
- сол
Начин на приготвяне:
*Тиквичката се настъргва на едро, поръсва се със сол и се оставя на страна за няколко минути,за да се отдели течността от нея.
*Доматът се нарязва и се слага в блендера заедно с другите съставки и се смила на гъсто пюре.
*Изцежда се водата от тиквичката,смесва се с разбитото яйце ,моцарелата и подправките и се прави тесто.
* Върху хартия за печене се разпределя тестото за пицата , оформя се в кръг с дебелина 2-3 см и се слага да се пече в загрята фурна на 200 градуса за 5-7 минути.
* След като основата се е запекла леко, отгоре се разпределя доматения сос и се връща във фурната за още 10 минути.
*Пицата се гарнира с рукола или смесена салата и се поръсва с пармезан.
Няма коментари:
Публикуване на коментар