сряда, 12 юли 2017 г.

Гаспачо с диня и домати

Гаспачото или както аз го наричам- тараторът на испанците, представлява  студена супа ,която се приготвя  от зеленчуци предимно през топлите сезони и има множество вариации.
Традиционно доматът винаги е основна част от него ,но останалите съставки реших да заменя с диня,за да се получи по-екзотично и интересно ястието.
През лятото динята често присъства на трапезата във всеки дом като десерт ,салата със сирене ,а защо не и като супа.
Гаспачото е много освежаващо и  приготвянето му не отнема много време.





Необходими продукти:

  • 2 купички почистена от семките диня
  • 2 добре узрели домата
  • ½ шалот
  • 1 с.л зехтин
  • 1 с.л мед
  • 1 с.л винен оцет
  • сол
  • сирене за поръсване
  • босилек за украса

Начин на приготвяне:

*Почистената диня се нарязва на кубчета.

*Доматите се белят и също се режат на дребно,шалотът се наситнява.

*Всички съставки се смилат в блендер до гладка консистенция.

Може да се използва и пасатор.

Поднася се с натрошено сирене и босилек, по желание.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Пица с картофи

Едва ли има човек,който да не обича пица,а колкото до мен- аз обожавам да ям и да приготвям пица. Няма нищо по-лесно и вкусно от това про...