понеделник, 17 април 2017 г.

Супа от лилави картофи и рикота крем

Понеже мрачното и дъждовно време навън изобщо не съответства на следпразничното ми настроение ,приготвих тази лилава супа ,която да внесе малко цвят и красота днес.
Ако и на вас времето ви действа така,почерпете се една топла супичка :)

Необходими продукти:
  • 600 гр лилави картофи
  • 1 шалот
  • 1 скилидка чесън
  • 1л зеленчуков бульон
  • 20-30 гр масло
  • сол и черен пипер
За крема:
  • 100 гр рикота,маскарпоне или крема сирене
  • 3-4 бр. гъби
  • магданоз
  • 1с.л зехтин
  • ½ лук
  • сол и пипер

Начин на приготвяне:

Картофите се сваряват с обелките.
При варенето цветът става по-наситен.
Обелете и нарежете сварените картофи.
Шалотът и чесънът също се обелват и нарязват на ситно. Запържват се за кратко в маслото и  към тях се добавят картофите и се залива с бульона.
Подправя се с подправките и след като заври се дърпа от котлона и се пасира.
За крема гъбите ,лукът и чесънът се наситняват и се запържват за кратко . Подправят се и след като изстинат се смесват с рикотата.
Малко от сместа се оформя с лъжици и се поднася върху супата.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Пица с картофи

Едва ли има човек,който да не обича пица,а колкото до мен- аз обожавам да ям и да приготвям пица. Няма нищо по-лесно и вкусно от това про...