Необходими продукти:
За картофените гнезда
- 1 кг картофи
- 2 яйца
- 1 глава лук
- 100 гр пушена сьомга
- ½ връзка пресен магданоз
- сол и пипер
- олио и зехтин
За дипа
- 200 гр извара
- 5 с.л кисело мляко
- една шепа рукола
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
*Картофите се обелват , рендосват се на едро и с ръце се изстискват от излишната течност.
*Лукът се реже на ситно и се прибавя към картофите заедно с магданозът,подправките и яйцата и всичко се разбърква.
*В намазнен тиган с няколко лъжици олио и зехтин (за да не загаря) се слага по една лъжица от сместа и се натиска леко отгоре за да прилепнат картофите добре и да не се разпаднат при обръщането. Картофеното гнездо трябва да е плоско за да могат да се сготвят равномерно.
*Пържете на умерена и не много висока температура докато придобият златист цвят. За тези които не са любители на пърженето могат да приготвят гнездата и във фурна на 180 ° за 20-30 минути.
Готовите гнезда сложете върху парче кухненска хартия за да се отстрани излишната мазнина.
*За дипа смесете изварата и киселото мляко ,нарежете руколата на ситно ,овкусете и поднесете по една лъжичка от него върху гнездата като завършите с парченце пушена сьомга.
Няма коментари:
Публикуване на коментар