петък, 14 април 2017 г.

Картофени гнезда с пушена сьомга и дип от рукола



 Необходими продукти:
За картофените гнезда
  • 1 кг картофи
  • 2 яйца
  • 1 глава лук
  • 100 гр пушена сьомга
  • ½ връзка пресен магданоз
  • сол и пипер
  • олио и зехтин

За дипа
  • 200 гр извара
  • 5 с.л кисело мляко
  • една шепа рукола
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

*Картофите се обелват , рендосват се на едро и с ръце се изстискват от излишната течност.
*Лукът се реже на ситно и се прибавя към картофите заедно с магданозът,подправките и яйцата и всичко се разбърква.
*В намазнен тиган с няколко лъжици олио и зехтин (за да не загаря) се слага по една лъжица от сместа и се натиска леко отгоре за да прилепнат картофите добре и да не се разпаднат при обръщането. Картофеното гнездо трябва да е плоско за да могат да се сготвят равномерно.
*Пържете на умерена и не много висока температура докато придобият златист цвят. За тези които не са любители на пърженето могат да приготвят гнездата и във фурна на 180 ° за 20-30 минути.
Готовите гнезда сложете върху парче кухненска хартия за да се отстрани излишната мазнина.
*За дипа смесете изварата и киселото мляко ,нарежете руколата на ситно ,овкусете и поднесете по една лъжичка от него върху гнездата като завършите с парченце пушена сьомга.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Пица с картофи

Едва ли има човек,който да не обича пица,а колкото до мен- аз обожавам да ям и да приготвям пица. Няма нищо по-лесно и вкусно от това про...